TO JE BOROWICZ - ODC. 28 GRUZJA

Adam Borowicz kontynuuje swoją podróż śladem gruzińskich smaków. Uda się w wiejskie klimaty prowincjonalnego regionu Kachetia, który znany jest z gościnności i wspaniałego wina. Borowicz zdradzi tajniki przygotowania chaczapuri, które podobno jest przodkiem pizzy. W odcinku również o jednym z najbardziej znanych dań kuchni gruzińskiej – chinkali. Legenda głosi, że te pierożki powinny mieć 24 zagniecenia. Borowicz uda się także do miejsca, gdzie wyrabia się tradycyjne gruzińskie sery. Kolejnym przystankiem są góry Kaukazu, gdzie razem z Olą przygotują szaszłyki z baraniny oraz sałatkę z lokalnych produktów


Zobacz odcinek pod tym linkiem https://vod.tvp.pl/video/to-je-borowicz,05102019,44403342

lub w oknie poniżej:






138 wyświetlenia
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • YouTube - Black Circle

© 2017 - 2020 HALOMEDIA & Adam Borowicz